Kütüphanenin Kontrollü Olarak Üniversite Öğrencilerinin Hizmetine Açılması

Yozgat Bozok Üniversitesi Merkez Kütüphanesi 5 Haziran 2020 tarihinden itibaren Eğitim ve Öğretim başlayana kadar kademeli olarak belirlenen şart ve önlemler dahilinde hizmet sunmaya başlamıştır.

1. Merkez Kütüphane kullanıcılara 09:00-17:00 saatleri arasında hizmet verecektir.

2. Kütüphanemiz kurum personel ve öğrencileri ile ilimizde ikamet etmekte olan bütün üniversite öğrencilerine hizmet verecektir (ödünç hizmeti hariç).

3. Bilgisayar salonu ve karellerdeki toplam 31 adet bilgisayar fiziki mesafe kurallarına uygun olarak yalnızca randevu alan üniversite öğrencilerinin kullanımına açık olacaktır (gün içerisinde kendisine ayrılan masa ve bilgisayarı yalnızca tek bir kişi kullanabilecektir).

4. Rezervasyon için https://rezervasyon.bozok.edu.tr adresinden kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Bu konuda yardım almak için https://www.youtube.com/watch?v=uT3ENrLJPv4&feature=youtu.be bağlantısına tıklayınız.

5. Maskesiz hiçbir kullanıcı ve personel kütüphaneye alınmayacaktır. Kütüphaneye girişinde ve kullanım alanlarında bulunan dezenfektanlardan yararlanılmalı ve kütüphane içinde fiziki mesafeye riayet edilmelidir.

6. Maske, eldiven vb. (değiştirmeniz gerektiğinde) kütüphane önündeki tıbbi atık kovalarına atılmalıdır.

7. Kütüphanemiz tarafından kullanıcılara maske temin edilmeyecektir.

8. Giriş ve çıkışlar kayıt altına alınacaktır.

9. Kütüphane şartlar ve önlemler yerine getirildikçe kademeli olarak açılacaktır. Başlangıç olarak sadece mezun durumundaki öğrencilerin kitap iadeleri alınacaktır. Yozgat dışındaki mezun durumundaki öğrencilerimiz kitapları kargo masraflarını kendileri karşılamak koşuluyla kütüphanemiz adresine gönderebilirler. Diğer kullanıcılarımızın üzerindeki kitapların iade süreleri daha sonra belirlenecek bir tarihe kadar uzatılmıştır.

10. İade edilen kitaplar 7 gün süreyle kitap karantina odasında bekletildikten sonra raflara yerleştirme işlemi yapılacaktır.