Rosetta Stone Dil Öğrenme Aracı Deneme Erişimi Duyurusu

Üniversitemizin Değerli Mensupları,

Online dil öğrenme aracı olan Rosetta Stone 15 Mayıs 2021 tarihine kadar üniversitemiz deneme erişimine açılmış bulunmaktadır. Bu süreçte  tüm kullanıcılarımız (akademisyen, öğrenci ve personel), 30 farklı dil için mevcut tüm seviyelerden faydalanabilecektir. 2 adet kullanım kılavuzu ve Rosetta Stone hakkında genel bilgi dokümanı aşağıda paylaşılmaktadır. Yine aşağıda deneme erişim linkini, hızlı erişim adımlarını ve Rosetta Stone özet içerik bilgisini bulabilirsiniz. Detaylı bilgilere kütüphane web sayfasından da erişebilirsiniz.

Önemli NotHesap oluştururken sadece kurumsal e-posta adreslerini kullanmanızı önemle rica ederiz.

Rosetta Stone Erişim Linki: https://bit.ly/rosettadeneme

Bilgisayardan Erişim

Mobil Erişim

Tanıtım Dokümanı

Hızlı Erişim Adımları

Bilgisayardan erişim: 1-) Erişim linkine tıklayın 2-) Kurumsal eposta adresinizi, yeni belirleyeceğiniz şifreyi girin ve öğrenmek istediğiniz dili seçerek kayıt olun 3-) Launch Rosetta Stone Foundations linkine tıklayıp giriş yapın.

Mobilden erişim: 1-) Öncelikle bilgisayardan erişim sağlayın ve kurumsal eposta adresinizle bir hesap oluşturun 2-) Mobil cihazınıza Rosetta Stone’u yükleyin ve giriş yapın 3-) Sign in kısmından, Work or School  seçeneğine tıklayın 4-) Bilgisayardan oluşturduğunuz kullanıcı adı ve şifresinin yanı sıra Namespace kısmına ns240700 bilgisini ekleyip, giriş sağlayın.

Rosetta Stone Hakkında

Rosetta Stone bir çok bağımsız kuruluş tarafından en iyi dil öğrenme aracı olarak seçilmiş olup, kullanıcıya dili klasik yollarla değil, ana dili öğrenirken kullanılan doğal yöntemlerle geliştirilen, patentli ve ödüllü Dynamic Immersion yaklaşımıyla öğretir. Bu özelliğiyle diğer tüm dil öğrenme araçlarından ayrılır.

İçerdiği 30 dil: Afganca, Almanca, Arapça, Çince, Dari Farsçası, Endonezya Dili, Farsça, Filipin Dili, Flemenkçe, Fransızca, Hintçe, İbranice, İngilizce (Amerikan), İngilizce (İngiliz), İrlanda Dili, İspanyolca (Latin Amerika), İspanyolca (İspanya), İsveççe, İtalyanca, Japonca, Korece, Latince, Lehçe, Portekizce (Brezilya), Rusça, Savahilice, Urduca, Türkçe, Vietnam Dili ve Yunanca’dır.

Türkiye’de, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Hacettepe Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Ticaret Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nin de yer aldığı 28 kurumun Rosetta Stone abonelikleri bulunmaktadır ve bu değerli hizmeti kullanıcılarına sunmaktadır.

Türkiye’de Rosetta Stone’a mevcut aboneliği bulunan tüm kurumların alfabetik listesi:

1. Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
  2. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi
  3. Ankara Üniversitesi
  4. Bartın Üniversitesi
  5. Boğaziçi Üniversitesi
  6. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi
  7. Ege Üniversitesi
  8. Galatasaray Üniversitesi
  9. Hacettepe Üniversitesi
  10. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)
  11. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE)