Yozgat Bozok Üniversitesi

Kütüphanemizde 60. Kütüphane Haftası Coşkuyla Kutlandı.

60. Kütüphane Haftası, kütüphanemizde büyük bir coşkuyla kutlandı. Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Güngör YILMAZ'ın da katılımlarıyla gerçekleştirilen 60. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında kullanıcılarımızın hem kütüphaneye olan ilgilerini arttırmaya hem de eğlenmelerini sağlamaya yönelik bir çok etkinlik gerçekleştirildi.

Bu kapsamda düzenlenen etkinliklerin ilk gününde öğrencilerimiz Yazar Gülnaz ELİAÇIK ile "Yazar Nasıl Olunur?" konulu söyleşide bir araya gelerek yazar olmak için gerekli olan temel unsurlar konusunda bilgiler edindi. Söyleşi sonrasında 2023 yılında kütüphanemizden en çok kitap ödünç alan ilk 3 kullanıcımıza hediye takdimi yapıldı. 60. Kütüphane Haftası etkinliklerimizin ikinci gününde ise Öğr. Gör. Nuriye OZAN tarafından verilen "Kütüphane Kaynaklarından Nasıl Faydalanılır?" başlıklı eğitim ile kütüphaneden faydalanma ve kütüphane e-kaynaklarında araştırma yapma ile ilgili bilgilendirmeler kullanıcılarımız ile paylaşıldı. Eğitimden hemen sonra kitap okumanın önemine dikkat çekmek ve bu anlamda farkındalık oluşturmak adına "81 ilde Kitap Okuma" etkinlikleri kapsamında tüm Türkiye ile aynı anda kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Günün son etkinliği olarak ise TÖMER öğrencileri arasında "Uluslararası Öğrenciler Kitap Okuma Yarışması" gerçekleştirildi ve yarışmada 5 dakika içerisinde en hızlı ve anlaşılır okumayı yapan ilk 3 öğrenciye ödülleri takdim edildi. Haftanın son etkinlik gününde ise kütüphane koleksiyon salonunda "Kitap Bulma Yarışması" düzenlendi. Yarışmaya katılan öğrencilerimizden kura ile seçtikleri, yer numarası verilmiş 5 kitabı kütüphane raflarından bulup getirmeleri istendi. Seçtikleri 5 kitabı raflardan en hızlı bulup getiren ilk 3 öğrencimize hediyeleri takdim edildi. Etkinlik günlerinde katılımcılar arasından yapılan çekilişlerle de öğrencilerimize çeşitli hediyeler sunuldu. Gerçekleştirilen yarışmalar ve etkinlik sonu çekilişleri öğrencilerimiz arasında eğlenceli ve coşkulu anlar yaşanmasına sebep oldu.

60. Kütüphane Haftası kütüphanemizde kullanıcılarımızın hem eğlendiği hem öğrendiği hem de kazandığı bir hafta olarak kutlandı. 60.Kütüphane Haftamızı tekrardan kutlar, haftamıza katkı sunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

Yozgat Bozok Üniversitesi

29.03.2024 11:37