Yozgat Bozok Üniversitesi

Lehçediz.com Veri Tabanı Deneme Erişimi

Üniversitemizin Değerli Mensupları,

Lehçediz.com Veri Tabanı, 29.12.2023 tarihine kadar üniversitemiz deneme erişimine açılmıştır. İlgili veri tabanına web sayfamızda bulunan "Deneme Veri Tabanları" menüsünden de erişim sağlayabilirsiniz.

Hakkında:

Lehçediz.com Türk Edebiyatının tüm tarih ve çağdaş metinleri üzerinde veriler sunan veri tabanıdır.

Lehçediz, içerisinde yer alan 3.000 metnin her bir kelimesi ayrı ayrı anlamlandırılmış ve gruplandırılmıştır. Artık kalın sözlükleri taşımadan; bilimsel araştırmalar için binlerce sayfa çevirmeden saniyeler araştırmalar sonuçlandırılmaktadır. Sadece internet erişimi olan bir cihaz ile bilimsel bir kitap veya makale için binlerce veri elde edebilmektedir. Tarih ,Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe, Çağdaş Türk Lehçeleri, Kütüphanecilik eski kimya, eski biyoloji, eski tıp araştırmaları için metinler üzerinde araştırma ihtiyacı olan tüm bölümler için önemli bir kaynaktır.

Erişim Linki: http://lehcediz.com

İyi çalışmalar dileriz.